Een huis kopen kost veel geld. De meeste mensen hebben niet genoeg geld en lenen geld om een huis te kopen. De overheid heeft hier ook regels aan verbonden. Samen kijken we of u aan die regels voldoet en wat uw eigen wensen of ideeën zijn over uw hypotheek. Ik help u hierbij en luister naar uw wensen en geef u een hypotheekadvies dat nu én in de toekomst het beste bij uw situatie past.

Wat komt er bij het afsluiten van een hypotheek kijken?

Om u goed te kunnen adviseren heb ik informatie nodig. Bijvoorbeeld de waarde van de woning die u wilt kopen en een officieel taxatierapport. Ook heb ik informatie over uw inkomen nodig, dat gaat via een werkgeversverklaring of als u ondernemer bent een overzicht van de verdiensten van de afgelopen drie jaar. Voordat wij een afspraak maken stuur ik u een lijstje met de benodigde informatie en vertel ik u waarvoor deze gegevens nodig zijn.

 

Advies

Als alle gegevens verzameld zijn ga ik voor u onderzoeken wat uw mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld welke vorm van lenen het beste bij uw situatie past. Ik zoek voor u de geldgever en verzekeringsmaatschappij met de best passende voorwaarden, rentetarief of premie voor nu en in de toekomst.

Actueel nieuws

Hoge WOZ-waarde kan geld opleveren

3 maart 2023 Hoge WOZ-waarde kan geld opleveren Wellicht ben jij als huiseigenaar geschrokken van de nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ-waarde van jouw huis is vaak tienduizenden euro's hoger dan vorig jaar. Een logische reactie kan zijn om hiertegen bezwaar te willen aantekenen. Maar weet je dat je misschien wel kunt besparen door dit juist niet te doen? Nee? Lees dan snel verder! WOZ en gemeentelijke belasting De WOZ-waarde van jouw huis bepaalt onder andere hoeveel gemeentelijke belasting en heffingen je betaalt. Hoe hoger de waarde, hoe hoger die belasting. Dat is even schrikken dus! Als je huis volgens de gemeente opeens 20% meer waard is dan een jaar geleden. Maar betekent dit nu ook dat je 20% meer belasting moet betalen? Nee. Dat komt omdat de meeste gemeenten de belastingtarieven juist hebben verlaagd. Pak de aanslag van vorig jaar er maar bij. Grote kans dat je dit jaar slechts enkele tientjes meer kwijt bent. Toch honderden euro's besparen met hogere WOZ? Maar hoe kun je nou besparen als je juist meer belasting moet betalen? Dat zit zo. Huiseigenaren die geen hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) hebben, kunnen een risico-opslag betalen op hun hypotheekrente. Deze is afhankelijk van de hoogte van jouw hypotheek en de waarde van jouw huis. Kort gezegd: hoe meer je huis waard is, hoe minder risico-opslag je betaalt. Rekenvoorbeeld Stel dat je in 2020 een huis hebt gekocht voor € 350.000 en toen ook een hypotheek hebt afgesloten voor dat bedrag. Dan kan het zomaar zijn dat je 0,45% extra hypotheekrente moet betalen. Zou je huis nu 20% meer waard zijn, dan wordt de risico-opslag met misschien wel 0,15% verlaagd. Op een hypotheek van € 350.000 kun je dan dus bruto € 525 per jaar besparen! Let op Er zijn geldverstrekkers die automatisch de risico-opslag aanpassen aan de actuele verhouding tussen jouw lening en je woningwaarde. Maar vaak moet je de bank zelf vragen om die opslag te verlagen. Jouw hypotheekaanbieder kan je dan vragen om je WOZ-aanslag. Rijkhoff Hypotheken Peter