Een huis kopen kost veel geld. De meeste mensen hebben niet genoeg geld en lenen geld om een huis te kopen. De overheid heeft hier ook regels aan verbonden. Samen kijken we of u aan die regels voldoet en wat uw eigen wensen of ideeën zijn over uw hypotheek. Ik help u hierbij en luister naar uw wensen en geef u een hypotheekadvies dat nu én in de toekomst het beste bij uw situatie past.

Wat komt er bij het afsluiten van een hypotheek kijken?

Om u goed te kunnen adviseren heb ik informatie nodig. Bijvoorbeeld de waarde van de woning die u wilt kopen en een officieel taxatierapport. Ook heb ik informatie over uw inkomen nodig, dat gaat via een werkgeversverklaring of als u ondernemer bent een overzicht van de verdiensten van de afgelopen drie jaar. Voordat wij een afspraak maken stuur ik u een lijstje met de benodigde informatie en vertel ik u waarvoor deze gegevens nodig zijn.

 

Advies

Als alle gegevens verzameld zijn ga ik voor u onderzoeken wat uw mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld welke vorm van lenen het beste bij uw situatie past. Ik zoek voor u de geldgever en verzekeringsmaatschappij met de best passende voorwaarden, rentetarief of premie voor nu en in de toekomst.

Actueel nieuws

Financieringsbron?

11 augustus 2023 Waar haal je het geld vandaan om een woning te kopen? Bij het financieren van een koopwoning zijn er vaak meerdere bronnen waar het geld vandaan komt. Het benodigde bedrag hoger dan de marktwaarde van jouw woning moet je betalen vanuit eigen middelen/ spaargeld. Fiscaal is het meestal voordelig om de verkoopwinst van de verkochte woning te gebruiken om jouw nieuwe woning van te betalen (verkoopwinst = overwaarde). In heel veel gevallen wordt de koopsom gefinancierd met een lening van een bank. Jouw huis is onderpand van de financiering, hypotheek wordt dit genoemd. Bijkomende kosten Naast de koopsom van de woning zijn er meer kosten. Denk aan overdrachtsbelasting, verbouw-/ verbeteringskosten, advieskosten, notariskosten, kosten voor een bankgarantie, kosten van dubbele lasten, taxatiekosten. De regel is dat je (bijna) nooit meer kunt financieren dan de (markt)waarde van de woning. Zorg dat je goed voorbereid bent op jouw financieringsmogelijkheden in bij jouw verbouwplannen. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Ik informeer je graag. Bel of mail me voor een vrijblijvend gesprek.   Rijkhoff Hypotheken Peter